Feyenoord - Heracles

20-10-2019

Na de overwinning tegen Emmen laat het speelschema zien dat er een interlandweekend op het programma staat. Een weekend wat vooral in het teken zal staan van geschminkte volwassen mannen die het verschil niet kennen tussen carnaval en een voetbalwedstrijd. Een beeld dat bij menig fanatiekeling de neiging geeft om een strip antidepressiva weg te slikken. Maar gelukkig komt na regen altijd zonneschijn en mogen wij na het interlandweekend afreizen naar Rotterdam voor de confrontatie tegen Feyenoord.

Een kleine 300 supporters maken de reis richting de havenstad. Onder veel van deze supporters heerst ook al de gedachte dat als we het ‘’grote’’ Feyenoord een keer kunnen pakken het vandaag is. Vol goede moet maken we het vak in orde om de jongens 90 minuten lang een steuntje in de rug te kunnen geven en drinken we nog een biertje voordat er om 16.45. Hoewel bier niet het juiste woord is voor dit goudkleurige tam smakende goedje aangezien ze bij Feyenoord het nodig vinden om evenementen bier schenken.

Afijn, Wanneer de bal eindelijk rolt zien we een Heracles dat vecht voor elke meter en zeker niet van plan is met lege handen terug te gaan naar Almelo. Echter komt in Feyenoord op 1-0 nadat de bal na een verdedigende actie van bakboord voor de voeten van Toornstra komt die de bal vervolgens maar met een rotgang in de bovenhoek schiet. Een domper maar zowel op het veld als in het uitvak zakt het vertrouwen in een goede afloop niet. Terwijl de spelers van Feyenoord de goal vieren peppen de 11 zwartwitten op terwijl zij wachten op de aftrap. In het resterende gedeelte van de eerste helft begint Heracles beter en beter te voetballen. Vanaf het eerste fluitsingaal van de 2e helft gaat er op het veld en in het uitvak een tandje bij. Feyenoord wordt teruggedrongen tot eigen helft en het uitvak en laat zich luidkeels horen. In de 63e speelminuut wordt het goede spel van Heracles dan eindelijk beloont. Na een prachtige hakbal van Mauro Jr. stuurt Kio(mourzoglu) met een klein beetje geluk 4 verdedigers het bos in en schiet de bal tegen de netten. Waarna de supporters in het uitvak juichend de plexiglaswand van het uitvak inklimmen.

In het resterende deel van de 2e helft is heracles de tot 10 minuten voor het einde de baas, Maar richting het einde van de wedstrijd gaat Feyenoord driftig opzoek naar de overwinning. Echter weigerde de verdediging van heracles te capituleren. Lennart Czyborra liet zien een uitstekende lijnkeeper te zijn. En toen iets later de goaltune al door de kuip galmde kwamen de juichende Feyenoord supporters van een koude kermis thuis toen ze erachter kwamen dat door inbreng van Van de Buijs de bal niet in het net was belland. Na een aantal spannende minuten fluit scheidsrechter manschot voor het laatste en vier het uitvak het gelijkspel. Volgende week spelen we om 20.45 tegen Zwolle. Een perfect tijdstip voor een mooie pot voetbal en een biertje. Wel met de fiets komen want het zou natuurlijke zonde zijn als je met je dronken kop je bolide hardhandig tegen een lantarenpaal tot stilstand laat komen. Meestal kost je dit ook nog eens je baan, Tenzij je bij PEC Zwolle werkt. Dan zijn wat krokodillen tranen richting de sponsoren genoeg.